T. 026 - 844 57 53
Scholen

Voorstellingen

NIEUW: De Grote Improvisatie-voorstelling

Een super-interactieve en educatieve voorstelling vol humor,
voor groep 5 - 8 (ca. 60 minuten)

Ken je de Lama's nog van BNN? Of 'De vloer op' van de VPRO? Of De Grote Improvisatieshow? Allemaal televisieprogramma's die gebaseerd zijn op Theatersport. Deze theatervorm is in de jaren '60 ontwikkeld door Keith Johnstone, en sindsdien geevolueerd tot een sport, met verenigingen die wedstrijden tegen elkaar doen om elkaar in improvisatie af te troeven.

Een wedstrijd van Theatersport gaat uit van het basisprincipe "Het publiek bedenkt, en de spelers spelen dit uit". Maar om te kunnen theatersporten, moet je een aantal belangrijke vaardigheden beheersen. In deze educatieve voorstelling laten onze professionele theatersporters deze facetten zien, door steeds improvisatie-scenes te spelen waarbij een vaardigheid wordt weggelaten. Hierna wordt de kinderen gevraagd waarom de scene vastliep. Zo leren ze o.a. dat je bij theatersport nooit mag blokkeren.

Wat een ander heeft bedacht is een feit; zegt een theatersporter tegen een jongetje "Dus jij bent al jaren een balletdanseresje?? Laat eens wat zien dan!", dan kan die jongen niet zeggen "Ik ben een jongen en ik haat ballet!", maar dan gaat hij wat proberen en maakt daar een verhaal van. Hij kan zelfs heel raar gaan dansen en dan stellen dat dit de speciale balletstijl is uit Tjoekiestan. Dat moet de ander dan weer accepteren. Doordat je als publiek de spelers verrast met leuke input (en de spelers elkaar voor het blok zetten), wordt het altijd hilarisch. Het publiek denkt vaak: "Nou, ik ben benieuwd hoe je dat oplost, hahaha!" Daag onze acteurs uit!

TIP: Laat de leerlingen na de voorstelling zelf theatersport proberen in de Workshop Theatersport.
Spel: Stefanie Emons, Freek Verdult en Peter Derksen

Kosten:

Vanaf EUR 3,50 per leerling
- 1 show met max. 60 ll: EUR 350,00 (scholen Arnhem e.o. 20% korting!! dus EUR 280,00)
- een vervolg-show met max 60 ll: EUR 175,00 (scholen Arnhem e.o. EUR 140,00)
Dus een Arnhemse school met 120 leerlingen in gr 5-8, betaalt in 2 shows ca. EUR 3,50 per leerling

Combi-deal:

v/a EUR 6,50 per leerling: voorstelling + workshop (op dezelfde dag, bij 4 groepen a 30 ll.)

Bespaartip voor scholen:

Te weinig leerlingen voor 2 shows na elkaar? Boek de voorstelling samen met een school in de buurt (mits uitvoering in dezelfde ruimte, redelijk kort na elkaar).