Kinderen

Doelgroep

Voor wie zijn de musicalcursussen van TheaterKids,
en hoe werkt het?
Theaterschool TheaterKids is bedoeld voor alle kinderen tussen de 7-11 jaar die goed kunnen lezen en de enthousiaste ambitie hebben om te leren toneelspelen en zingen. Heb jij dit ook? Meld je dan aan!!Het jaar bestaat uit 3 blokken. De 1e 2 blokken hebben elk 10 lessen, waarin de kids de basisvaardigheden van spel en zang worden bijgebracht. Via vele leuke spel-oefeningen en korte toneelstukjes (die ze meekrijgen om thuis te oefenen) leren ze de vaardigheden van "spelen voor publiek", zoals stemgebruik, houding, grimas etc. Door speelse stemoefeningen/ zangoefeningen en het zingen van liedjes, leren de kinderen toon houden, ademsteun gebruiken en afstemmen op de rest. Na het 1e blok heeft elk kind de keuze om door te gaan naar het 2e (gevorderde) blok. De vakdocent adviseert de ouders bij deze keuze.

Na het 2e blok mogen de kinderen zich opgeven voor 'de grote productie', een voorstelling die professioneel wordt opgezet (grote zaal, headset-microfoons, video-registratie etc). Hiervoor is geen screening, maar de docent kan ouders afraden hun kind te laten deelnemen. Van de deelnemende kinderen (en hun ouders) wordt namelijk serieuze inzet en commitment verwacht en dat is niet voor iedereen weggelegd. Er wordt een originele voorstelling geschreven 'op de groep' waarbij de individuele kwaliteiten per kind hun rol bepalen. Elke rol is persoonlijk en essentieel voor de voorstelling, dus stoppen gedurende de productie is niet mogelijk.

TheaterKids organiseert in de aanloop naar de productie unieke begeleiding, waaronder een persoonlijke les. Hierbij wordt het kind (in aanwezigheid van een ouder) 1-op-1 door de regisseur 'in de rol gezet'.