Joy Acts

Scouting achtergrond

Ontstaan op scouting
Joy-Acts Producties is geboren op scouting, om precies te zijn in Regio Klein Gelderland. Jeugdleiders van verschillende scoutinggroepen uit deze regio sloegen in 2000 de handen ineen om actief te pogen wat te ondernemen tegen de afnemende fantasie bij de jonge kinderen. De moderne kindertelevisie en computerspellen kunnen niet realistisch genoeg zijn, waardoor kinderen steeds minder worden uitgedaagd hun fantasie te gebruiken. De Joy-Acts initiators ervaarden dit, toen in hun jeugdbegeleiding leuke verhaalthema's niet aansloegen, tenzij ze met realistisch gespeeld toneel gepaard gingen. Ze besloten om (geinspireerd door hun succesvolle kampverhalen) theatervoorstellingen te gaan maken waarmee fantasie weer geprikkeld zou worden. Hiertoe werd een stichting opgericht, waarna gezocht werd naar mensen die professioneel actief zijn in de theaterwereld en die ook feeling hebben met de doelgroep: jonge kinderen. Met mensen van binnen en buiten de scoutingwereld werd toen een team samengesteld van o.a. een professionele scenarist, een ervaren geluidstechnicus, ervaren decorbouwers en vele enthousiaste hulpkrachten.

Joy-Acts heeft in haar beginperiode veel aan scouting te danken. Haar debuutproductie is volledig gerepeteerd in de blokhut van Scouting Dieren, dansrepetities werden gehouden in de blokhut van de Velpsche Woudloopers&Olmen, decorstukken waren ondermeer afkomstig van de Rhedense Pioniers en het publiek was met name van scouting.

Nu, vele producties later, dragen wij scouting nog steeds een warm hart toe. Daarom mogen scoutinggroepen op al onze voorstellingen tegen sterk gereduceerd tarief komen kijken.